Good Pharmacy Practice Support

U bevindt zich hier: Home / Over / Referenties / Cases / Strategisch advies over betreding nieuw marktsegment voor farmaceutische groothandel

Strategisch advies over betreding nieuw marktsegment voor farmaceutische groothandel

case 05

Is het betreden van een nieuw marktsegment voor ons de juiste en succesvolle strategie? Dat is de vraag die GPP Support voorgelegd kreeg van een farmaceutische groothandelsorganisatie.

Doel

De belangrijkste aandachtspunten in de adviesopdracht van de farmaceutische groothandel waren:

  • Hebben wij een interne organisatie die in staat is om aan de belangrijkste criteria te voldoen of is dat in korte tijd te realiseren?
  • Is er ruimte in de markt voor een nieuwe speler?

Aanpak

Het op de specifieke vraag toegesneden advies is tot stand gekomen op basis van uitgebreide interviews met medewerkers en klanten. Daarnaast zorgde GPP Support voor de projectopzet en tussentijdse rapportages.

Resultaat

Op basis van een gedegen onderzoek met 3 scenariobeschrijvingen en best practises hebben wij een eindrapportage met advies op maat geleverd. Van de 3 beschreven scenario’s, hebben we het scenario met een gefaseerde aanpak als beste en meest succesrijke aan de directie van de farmaceutische groothandel voorgesteld. Dit advies is door de directie overgenomen.

Terug