Good Pharmacy Practice Support

U bevindt zich hier: Home / Pharmacy leadership / Onze visie

Onze visie

 

logo

 

De gezondheidszorg ontwikkelt zich snel, maar er is misschien niet één sector waarin de ontwikkelingen zo snel gaan als in de ziekenhuisapotheek. Managers van de ziekenhuisapotheken spelen een cruciale rol in de gezondheidszorg. Zij zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de invoering en het management van allerlei processen in de keten van de geïntegreerde farmaceutische zorg en moeten hun management skills op het gebied van innovatie, samenwerking, inspiratie en opleiding steeds verder uitbreiden.

Helaas zijn zelfs de beste ziekenhuisapothekers maar zelden voorbereid op de uitdagingen van het leiderschap en veel apothekers missen de noodzakelijke instrumenten en hulpmiddelen om aan al deze nieuwe eisen te voldoen. De ontwikkeling van toekomstige managers en van de benodigde instrumenten voor effectief leiderschap zijn van essentieel belang voor de belangrijke missie van hervorming van de gezondheidszorg.

Watch the Pharmacy Leadership Program

In onze visie is het van levensbelang om alle verschillende belanghebbenden in de omgeving van de ziekenhuisapotheker te kennen: van artsen, verpleegkundigen, directeuren en aandeelhouders tot ambtenaren en ziektekostenverzekeraars. Het speelveld beslaat acht terreinen:

human-resourcesHuman resources
finance-controlFinancieel management
educationOpleiding
inovationInnovatie
pharma-economicsFarma-economie
medication-safetyVeiligheid van geneesmiddelen
medication-flowDoorzet van geneesmiddelen
patient-carePatiëntenzorg